понеділок, 7 березня 2016 р.

У природі навіть дружба між такими різними тваринами, як бурий ведмідь і сірий вовк, що є споконвічними потенційними суперниками, теж можлива.

Ці знімки вдалося зробити відомому фінському фотографу дикої природи Лассі Раутіайнену (Lassi Rautiainen) десь у лісових нетрях Північної Фінляндії. Він став свідком незвичайної дружби між молодим бурим ведмедем і вовчицею. 56 - річний фотограф протягом десяти днів спостерігав, як двоє найвідоміших хижаків, які є потенційними конкурентами і навіть ворогами в умовах дикої природи, влаштовували кожен вечір «романтичні вечері», ділячись, спійманою здобиччю один з одним.

Молодий, але досить великий ведмідь і вовчиця створили незвичайний союз. За словами Лассі Раутіайнен, швидше за все це сталося по молодості тварин, через те, що у них не було достатнього досвіду в полюванні. А об'єднавши спільні зусилля, молодим хижакам вдалося вижити в суворих умовах дикого середовища.


- Ніхто не може знати точно, чому це відбулося. Я думаю, що, на момент зустрічі ведмідь і вовчиця були ще дуже молоді і не впевнені в собі і не знали, як вижити поодинці.

- Вони змогли підтримати один одного в особливо важкі моменти свого життя. Ставши одного разу друзями по нещастю, хижаки так і залишилися разом. Удвох значно легше знайти собі прожиток і вижити в суворому для них світі, - каже фотограф.- Мені здається, що вони відчувають себе дуже комфортно поруч один з одним. Протягом 10 днів, яких я спостерігав за ними, вони зустрічалися і проводили спільну вечерю. Їх зустрічі тривали з 8 вечора до 4 ранку.

- Коли я став спостерігати за настільки незвичайною парою і за їх співпрацею, мені захотілося показати світові, що й таке можливе в природі, - пояснює пан Раутіайнен. Можливо, це послужить хорошим позитивним прикладом для багатьох людей.- Уже пізніше я побачив, як ця вовчиця була прийнята в «ведмежий клуб » на рівних правах з ведмедями. Мабуть її клишоногий друг визнав можливим таке знайомство ...


Немає коментарів:

Дописати коментар